Elektronisen musiikin kehittyminen

      Comments Off on Elektronisen musiikin kehittyminen

Nyt on aika tutkia, miten elektroninen musiikki on muuttunut ja kehittynyt vuosikymmenien aikana. 1950-luvulla nähtiin elektronisen musiikin tyylilajin ensimmäinen kipinä, ja se on sittemmin huomattavasti kasvanut ja muuttunut.

1950-luku – Koneen nousu

Tietokoneiden käyttöönotto mahdollisti algoritmien koostumuksen suunnittelun ensimmäistä kertaa 1950-luvun alussa. Tämä merkitsi tietokoneiden käyttämistä ensimmäistä kertaa oikeiden kappaleiden tekemiseen!

1960-luku – rauhan kansannousun aika

60-luvun rauhanliikkeen myötä elektroninen musiikki musiikin esittämiseksi elävän yleisön edessä kasvoi räjähdysmäisesti ympäri Amerikkaa ja Eurooppaa. Legendaariset bändit, kuten Bee Gees resonoivat välittömästi miljoonien fanien kanssa

1970-luku

Teknisesti ottaen monofoninen Minimoog oli laite, jolla syntetisoitiin elektronista musiikkia tänä aikana – tyylikkäitä uusia tekniikoita ja laitteita kokeiltiin jatkuvasti – kuuluisat elektroniset muusikot, kuten Journey ja U2 ilmestyivät lavoille tänä aikana.

1980-luku – koneeksi tuleminen

80-luvulla syntetisaattoreita käytettiin yhä enemmän tarttuvien elektronisten äänien tuottamiseksi. 70-luvulla elektronisen musiikin määrä kasvoi, mutta aloitti dominointinsa 80-luvulla. Digitaaliset syntetisaattorit kehitettiin musiikin parantamiseksi, ja enemmän ja enemmän elektronisen musiikin albumeja tuli kuvioihin merkittävien albumien, kuten Bumbin muodossa.

1990-luku – PC

Henkilökohtaisten tietokoneiden nousu tarkoitti sitä, että useammalla ihmisellä oli varaa laitteisiin – sallien useampien artistien käyttää luovuuttaan suositun elektronisen musiikin tuottamiseen. Tämä kannusti sähköisen musiikin laajan tuottamiseen ympäri maailmaa. Tämä tarkoitti miljoonien albumien myyntiä maailmanlaajuisesti.

Uusi vuosituhat

Viimeisen kahden vuosikymmenen aikana elektroninen musiikki on haarautunut eri alaryhmiin – eri kulttuurien ja yksilöiden kokeillen uusia tapoja ja tekniikoita tarttuvan ja suositun musiikin kehittämiseksi. Elektronisen musiikin kyky kerätä yhteen satojatuhansia ihmisiä on kuitenkin ollut olemassa 1960-luvulta lähtien. Muusikot ja heidän elektroninen musiikkinsa ovat täällä varmasti jäädäkseen.