EDM-tyylilajien listan purku

      Comments Off on EDM-tyylilajien listan purku

Elektroninen musiikki on ollut olemassa jo vuosikymmeniä. Tyylilaji on räjähtänyt moniin alaluokkiin, kuten House, Techno, Trance, Dubstep, Drum & Bass jam onia muita, joita kehitetään ympäri maailmaa olevalle yleisölle – ylittäen kieli- ja kulttuurirajat.  

Teknon rytmiin

Tämän tyylilajin juuret ovat Amerikassa, jossa teknotyyli alkoi Detroitista. DJ:t aloittivat kokeilemalla erilaisia digitaalisia ääniä. He aloittivat sisällyttämällä vähän soulia syviin digitaalisiin ääniin. Sellaiset kuin Yellow Magic Orchestra vaikuttivat tyylilajiin.

Trancen hypnoottinen tunnelma

Trance on syntynyt ja kasvanut Saksassa. Melodiat näyttävät kasvan, ja niitä seuraa huipentuma ja tarttuva tahdin ensimmäinen isku. Reivaajat näyttävät katoavan tämän mielettömän suositun tyylilajin nousuihin ja lakuihin. Ultra Music Festival on kaikkein tunnetuin houkuttelevasta trance-musiikistaan.

Dubstepin rytmiin kiinni jääminen

Dubstep näyttää saaneen alkunsa Lontoossa 90-luvun alkupuolella ja on kehittynyt erittäin tunnistettavaksi kaksivaiheiseksi ääneksi, jonka seuraajat haluavat lisää. Artistit, kuten Dub Police, ovat kokeilleet tätä soundia.  

Drum & Bassin tunnelma

Tämän tyylilajin voidaan sanoa kasvaneen Lontoon trancesta 90-luvulla. Se käyttää reggaen soundeja ja eräänlaisia dancehall-bassoääntä, joka nopeutuu tunnistettavien breakbeatien kanssa. Musiikki on jättänyt jälkensä EDM-maailmaan, kun sellaiset bändit kuin Metalheadz esittävät tätä tyylilajia.

Housen soundi

Housen soundi syntyi ja kasvoi Amerikan ikonisessa kaupungissa Chicagossa. Näyttää siltä, että se on syntynyt disco-tunnelmasta ja tuottaa eräänlaisen “bang-on-the-floor” -soundin, joka on EDM-tyylilajissa tunnetuin ominaisuus. Kuuluisat artisti, kuten David Guetta ja Zedd, ovat juhlinstaneet House-musiikin taidemuotoa.